Hoe voorkom je snijwondjes tijdens het scheren?

Hoe voorkom je snijwondjes tijdens het scheren?

Als je voor het eerst onze razor gaat gebruiken, dan is er misschien de angst om je te snijden. Hieronder onze ultieme tips om snijwondjes te voorkomen.

Scherp, maar niet gevaarlijk

Onze blades (rvs mesjes) zijn scherp, maar niet gevaarlijk. Doordat de blades scherp zijn, kan je heel glad scheren zonder ingegroeide haartjes, jeukende bultjes of ander ongemak. De blade zit in een hoek van 30 graden in de aluminium razor, waardoor de haartjes dicht op de huid worden afgesneden. De blade steekt 3 mm uit en dat is precies ver genoeg om glad te scheren zonder wondjes.

Verschil met wegwerpmesjes

Als je gewend bent om een plastic wegwerpmesje te gebruiken, met 3, 4 of soms wel 5 mesjes achter elkaar dan zijn er twee belangrijke verschillen. Ten eerste moet je niet hard met het mes op je huid duwen. Vooral dames die hun benen scheren zijn gewend om hard te duwen met een wegwerpmesje omdat de benen anders niet mooi glad worden. Met onze razor, hoef je niet hard te duwen. Sterker nog, dat mag je niet doen! Ten tweede hoef je niet tientallen scheerbewegingen te maken over hetzelfde stukje huid om het glad te krijgen. 

Laat het mes zijn werk doen

Ok, je weet nu wat je niet moet doen, maar wat dan wel? Zorg dat je de tijd neemt als je de eerste keer met onze razor aan de slag gaat. Ga niet gehaast te werk en ben je ervan bewust dat je een scherp scheermes in handen hebt. Dit scheermes gaat er wel voor zorgen dat jouw huid zijdezacht aanvoelt na het scheren. Laat de razor twee tot maximaal drie keer over de te scheren huid glijden. Niet duwen, maar laten glijden. Door de scherpe blade en de hoek van 30 graden zal de huid snel haarvrij zijn en glad aanvoelen. 

Veiligheid?

Als je jouw razor mee wil nemen op vakantie gebruik dan zeker ons beschermhoesje. Zo kan je je niet snijden als je jouw razor uit je toilettas pakt. Ook als er kinderen in huis zijn, adviseren wij om altijd de beschermhoes om de razor te doen om ongelukjes te voorkomen.

 

Nog meer tips? Lees ook onze andere blogs over scheren:

Waarom en hoe scheerzeep te gebruiken (second-nature.nl)

Scrubben van je huid: Glad scheren zonder ingegroeide haren (second-nature.nl)

Eerste Keer Scheren? Start met Perfect Scheren Nu! + GIDS (second-nature.nl)

 

Reading next

Waar gebruik je allesreiniger voor?
Hoe bewaar je wasstrips?