Waar gebruik je allesreiniger voor?

Waar gebruik je allesreiniger voor?

Waar gebruik je allesreiniger voor?

Wat is allesreiniger

Allesreiniger, multireiniger of All Purpose Cleaner genoemd, wordt gebruikt voor het reinigen van allerlei harde oppervlakken zoals vloeren, geverfd en gelakt hout, linoleum, vinylvloeren (zeil) en tegelwanden. De allesreiniger zijn voornamelijk ontwikkeld om niet al te sterk vetachtig vuil (het meest voorkomende vuil in het huishouden) te verwijderen

Hoe gebruik je allesreiniger

Allesreiniger is een multi-inzetbaar schoonmaakmiddel dat vuil en vet oplost. Hiermee verwijder je makkelijk zichtbaar vuil. Gebruik een scheutje allesreiniger in een emmer warm water of kies een allesreinigende spray om de tafel schoon te vegen, het aanrecht proper te maken, de badkamer te poetsen, de vloer schoon te maken of je toilet te kuisen. Bij de spray kan je er zelf voor kiezen of je de allesreiniger direct op het oppervlak sprayt of eerst op een doekje.

Welke allesreiniger heb ik nodig

Een allesreiniger is, zoals de naam het zegt, geschikt om ‘alles’ te reinigen. Bij hardnekkig vuil in bijvoorbeeld ovens of afzuigkappen kan het zijn dat je een aangepast schoonmaakmiddel nodig hebt. Lees altijd de gebruiksaanwijzing en pas op met gekleurde allesreiniger, deze kan een kleurwaas achterlaten. Let bij je keuze van de allesreiniger op duurzaamheid, ingrediënten, geur, reinigingskracht en veiligheid.

Allesreinigers en duurzaamheid

Vloeibare allesreiniger bestaat voor ongeveer 80% uit water en zit meestal verpakt in een fles van hard plastic. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede alternatieven op de markt in de vorm van refills. Dit zijn poeders die je oplost in kraanwater en je kan hiervoor een plasticvrije fles gebruiken, van bijvoorbeeld aluminium, die je een leven lang kan blijven hergebruiken. Hierdoor is er geen plastic afval meer en geen onnodig transport van water.

Reading next

Welk type handzeep moet ik gebruiken?
Hoe voorkom je snijwondjes tijdens het scheren?