Overdosering wasmiddel: Hoe voorkom je te veel gebruik?

minder wasmiddel

Overdosering

Overdosering kan ertoe leiden dat de hoeveelheid water in de trommel onvoldoende is om goed te mengen met het wasmiddel. Hierdoor kan het wasmiddel samenklonteren met vuil in de machine. Uiteindelijk wordt dit een grijze smurrie die je terugvindt in de rubberen rand van de wasmachine, in de pomp en in de afvoerslangen. Deze smurrie noemt men wasluis of vetluis. Het gevolg is een wasmachine die stinkt en jouw was dus ook! 

Te veel wasmiddel zorgt ook voor onnodige belasting van het milieu, verspilling van wasmiddel en een hoger energieverbruik. Een wasmachine zal dan meer spoelen om zoveel mogelijk schuim uit het wasgoed te halen. Dit kost dus onnodig tijd en water. 

Let ook op het laadvermogen van je machine. Als je teveel was in je machine propt dan komt het water niet overal waar het moet zijn en wordt je kleding niet goed schoon en blijven er resten wasmiddel achter met alle nare gevolgen van dien.

Makkelijk doseren met wasstrips

Gebruik onze wasstrips, dan kan er eigenlijk niks mis gaan! Je gebruikt een halve wasstrip voor een halve machine of een handwasje, een hele strip voor een volle machine van 5-9 kilo en 1,5 tot 2 wasstrips als je een grote trommel of extra vieze was hebt. Ook kan je 1,5 of 2 strips gebruiken als je net wat extra geur aan je was wilt zoals bijvoorbeeld je beddengoed. 
Zo wordt wassen een makkie en heb je altijd frisse was!


Lees ook onze andere blogs met wasstips:

Volgende lezen

wasmiddel en wasverzachter in 1
Waarom en hoe scheerzeep te gebruiken