Welk type handzeep moet ik gebruiken?

Welk type handzeep moet ik gebruiken?

Het doel van handzeep

Handzeep heeft als hoofdzakelijke functie om vuil, bacteriën en andere ziekteverwekkers van je handen te verwijderen. Nadeel van handzeep is dat je huid ervan kan uitdrogen. Het doel van een handzeep is tenslotte ook niet om de huid te verzorgen, maar om je handen schoon te maken.

Kies de juiste formule

Het is belangrijk om een handzeep te kiezen die milde reinigingsingrediënten bevat en tegelijkertijd verzorgende stoffen bevat om droge handen te voorkomen.

Onze handzeep bevat jojoba-olie. Jojoba-olie heeft een hydraterende werking die net zo werkt als de natuurlijke oliën van onze huid. Het geeft ook een beschermende laag op de huid die het vocht vasthoudt en de huid beschermt tegen externe invloeden. Jojoba-olie is extra goed bij eczeem, psoriasis, geïrriteerde huid, vette huid en ouder wordende huid. Het is een natuurlijke antioxidant en wordt door iedereen verdragen. 

Daarbij bevat onze handzeep ook plantaardige glycerine. Glycerine is een lichaamseigen stof die voorkomt in de bovenste laag van de huid. Het helpt om vocht in de huid vast te houden. 

Droge handen voorkomen

Het gebruiken van lauw water in plaats van te warm water helpt ook bij het voorkomen van huidirritatie en uitdroging. Net als het beperken van je was tijd. Was liever niet langer dan 20 seconden. Dep je handen na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek. Wrijven kan de huid ook beschadigen.

Altijd schone en zachte handen

Door het gebruik van de juiste handzeep heb je altijd schone en zachte handen. Onze handzeep komt ook nog eens in een luxe, aluminium fles die je je levenslang kan hergebruiken. Het pompje maakt van de vloeistof een heerlijk, zacht schuim met een milde geur. De fles vul je makkelijk na met een refill poeder. Geen plastic afval meer, beter voor het milieu en beter voor jezelf.

En lire plus

Hoe milieuvriendelijk zijn wasstrips?
Waar gebruik je allesreiniger voor?